Putrajaya ada pantai?

Putrajaya ada pantai tau,laaaaa napa tak caya ke? percayalahhhhhh...kasih mu lamaaa tersulam...eh salah hahahha....Betul ni,Cik Sue tak tipuuuuu heheheh hari tu kebetulan anak saudara Mr D lepak kat rumah,cakap la kat dia jom jenjalan pantai nak,dia dah berkerut dahi,ada pantai ke dekat-dekat sini,bukan paling dekat pun Morib ke? Beria la Cik Sue yakinkan dia ada je pantai kat Putrajaya ,punya la dia excited nak jalan-jalan dan ambil gambar kihkihkih..


Haaaaa,tak tipu kannnn? betul la pantai ,seronok lagi Humaira main pasir,dah la bersih,terjaga tempatnya.Memang sesuai sangat la nak buat photoshoot kahwin atau konvo atau apa-apa je lah.Tapiiiiii tak boleh mandi hehehehe dan tak de ombak pun hahahhaa ni la namanya pantai buatan manusia.Benganggggg je anak saudara tadi opppssss,tapi ok apa boleh berfoto-foto gituuuu.



Tengok la budak kecil sorang ni,sebelum ni kemain geli dengan pasir masa gi Morib,ehhh kali ni tak geli pulak sebabbb dia pakai kasut,pasir tak masuk kat jari,kalau pakai selipar boleh la tengok mengada-ngada dia tu hahahhaha,ni siap main tabur-tabur pasir sampai atas kepala perginya adoiiii,siap tak nak balik tuuuu...



Kat mana sebenarnya lokasi ni? Haaaa korang waze je Kompleks Sukan Air Putrajaya,Presint 6 Insya Allah sampai.Dah sampai dan parking elok-elok korang kena berjalan ke arah Marina Putrajaya tepi tasik tu,konpem jumpa kawasan pantai tu.



Kalau nak berkelah satu family atau buat gathering sambut besday kecil-kecil pun boleh je kat sini,hampar tikar tepi tasik tu tapi jaga la kebersihan ye,tempat dah cantik jangan la kotorkan ,sila bertanggungjawab dengan sampah anada kalau tak anda akan di sampahkan ehhhh 



Sebenarnya zaman kerja company maintenance building dulu Cik Sue pernah jaga bangunan kat sini,tahu la selok belok kat sini,tempat ni memang cantik selalu gak orang buat shooting drama dan filem,dan selalunya jadi tempat event lumba perahu naga,memang meriah.Eh rindu la pulak kawan-kawan sekerja dan kenangan zaman-zaman kerja huhuuuu mana la diorang semua.


Okeylah,tu je nak share pun hahahah,lokasi cantik tuk photoshoot di Putrajaya selain taman-tamannya,dah ketibas berposing kitaorang teruskan jenjalan ke pasar tani lak ,isi perut la hahahah oklah byeeee see u olls ni next entry.

p/s :
Sorry la kalau entry merepek,memang saja nak banyakkan entry personal semula,asyik review  je sendiri pun menyampah nak baca ehhhhh hahahahha...

6 comments

  1. Bukan main lagi si kecik tu posing ha....kalah acik SA...

    ReplyDelete
  2. Haishhhhh.. Cun ni ambil gambr.. Amboiu si kecik tu

    ReplyDelete
  3. mcm best jer... best juga untuk grounding ni

    ReplyDelete
  4. best nampaknya. tak ramai org yeaa.

    ReplyDelete
  5. Macam kat pantai betul yang kak sue pegang kamera monopod tu.

    ReplyDelete
  6. cantik !! nanti boleh plan picnic kat sini.. hee~ cuma tak boleh mandi je lah kan.. kan..

    ReplyDelete