Cermin Mata Raya untuk Si Dia

Cerita sehari sebelum raya,memandangkan tahun 2020 ni raya dalam PKP COVID19,turn balik raya Pahang di tunda,raya la kat Selangor je.Memandangkan juga tiada aktiviti ziarah raya dan kunjung-mengunjung,jadi aktiviti memasak juadah raya sehari sebelum hari raya tak havoc macam selalu,malam raya pun sempat setakat nak rebus nasi impit dan buat rendang.Maka Cik Sue dan Mr D ambil keputusan keluar buat cermin mata untuk Mr D yang sebenarnya dah lama perlukan untuk di guna waktu kerja.Dan pilihan Cik Sue mestilah EYEPROVISION yang terletak di Sungei Wang Plaza,Bukit Bintan,Kuala Lumpur sebab pernah buat spek sendiri kat sini dan puas hati sangat,korang boleh baca pengalaman Cik Sue kat SINI.



Alhamdulillah,walau dalam PKPB kedai masih buka seperti biasa,tapi dengan kawalan dan SOP yang ketat la,Insya Allah kalau kita patuh dan jaga SOP nya ok je kan? kami sampai kedai pun dah tengahari,pelanggan agak ramai,mungkin shopping raya kan.Kami berbaris check suhu dan masuk ke kedai,terus bagi tau staf apa yang kami nak.Dan langkah pertama kena check dulu  la keadaan mata Mr D ,dia tak pernah buat cermin mata,tak pernah pakai pun,jadi nak kena tahu la ada rabun ke silau tinggi ke.


Memula check kat luar dulu,lepas tu check lebih detail kat dalam ,bilik tertutup.Dannnn Mr D dah ada rabun huhuuu kemain dia kata mata dia ok just silau,haaa dah check baru la tahu masalah sebenar kan? Jadi cermin kantanya nanti kena ada power sikit la untuk atasi rabunnya tu.Lepas tu kami di beri penerangan untuk pilih cermin yang sesuai,memandangkan Mr D mengadu silau terutama masa buat kerja tengah panas dan memandu malam kami pilih cermin jenis Alpha Blue 420 kebetulan ada promosi.

 
Antara kelebihan cermin Alpha Blue 420 ni : 
-Khas untuk yang silau malam ketika memandu,silau dari lampu kereta.
-Sesuai untuk pelajar atau orang yang selalu menghadap skrin komputer,laptop dan handphone.
- 100% menghalang sinar biru dan ultra ungu (uv420)
-Tahan lasak dan tak mudah calar.
-Mudah di bersihkan,guna permanent marker boleh sapu je dengan tisu terus bersih.


Okey,dah setel pilih cermin ,kitaorang cari bingkai yang sesuai pulak.Memang banyak pilihan dalam kedai ni,macam-macam jenis dan harga ada.Mr D ni kena beli yang tahan lasak sebab dia kerja bukan duduk kat pejabat sepanjang hari,ada masa kena keluar keje kat site,jadi kena cari yang lasak la.
Kitaorang pilih frame yang fleksibel dan tak mudah patah kalau terduduk.



Sempat la Mr D dok cuba beberapa jenis bingkai yang ada,banyak sangat pilihan sebenarnya tapi pilih beberapa yang berkenan pastu baru pilih lagi yang mana nak.






Dah pilih bingkai cermin kanta semua,terus order kami tunggu dalam satu jam je,sambil pusing-pusing shopping cuci mata kat plaza tu,eh sempat gak la Cik Sue shopping blouse hahahha,welll pompuan kan ehhehe.tak cukup satu jam dapat call dah suruh datang ambil,dah siap memang pantas,dan Mr D akhirnya ada spek sendiri heheheh moga tak silau dah nak memandu malam dan buat kerja nanti.



Yeeeeee akhirnya itu lah pilihan dia,Alhamdulillahhhh selesai pun cermin mata untuk si dia gituuuuu hehehhehe kualiti cun harga berbaloi ,kitaorang habis bawah rm150 je.Sangat berbaloi dah tu.

Berita baik juga untuk korang yang nak buat cermin mata,tunjuk screenshots poster bawah ni kat staf atau bos diorang yang nama William tu,nanti dapat diskaun ye : 

Oh ya,ni Cik Sue bagi alamat kedai dan no phone William,kalau nak call dulu pun boleh bagitau je baca dari blog Sue Izza ye : 

Alamat kedai :

EYE PRO VISION
GROUND FLOOR G111
SUNGEI WANG PLAZA ,JALAN BUKIT BINTANG,
55100 KUALA LUMPUR

atau boleh call William di talian : 016-3771304


20 comments

  1. Saya suka pergi kedai spek kat The Mines,murah giler2 kat situ. Dah bertahun saya jadi jadi customer kst situ 😊

    ReplyDelete
  2. Sedondon bingkai spek. i like.

    ReplyDelete
  3. Wahh...ad diskaun ek kalau cakap pembaca blog kak sue. Bestnya!

    ReplyDelete
  4. Lama dah aim kedai ni...kalau ke KL nanti nak singgah ushalah

    ReplyDelete
  5. smart gak spek mata tu..tapi sy tak pakai spek la pula

    ReplyDelete
  6. Murah dah tu..berbaloi-baloi.

    ReplyDelete
  7. Speck raya...bestnya sue! Amy pun nk g try la nanti

    ReplyDelete
  8. Saya pun buat dekat sini. Murah sangat.

    ReplyDelete
  9. Nad haritu pun dh buat.. Ambil gold.. Cntikk..ehhee.murah kat sini.. Puas hati

    ReplyDelete
  10. Dah pernah buat spek kat sini. Serius murah

    ReplyDelete
  11. Suka beli spek kat sini. Murah dan berkualiti. Lens Alpha blue tu best!

    ReplyDelete
  12. Nak bawa my parents pergi check mata, time MCO and CMCO asyik tengok tv jer mata pun kabur.

    ReplyDelete
  13. SELAMAT HARI RAYA!!! Best entry ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. waaahh.. cermin mata baru.. macam suami ngan anak kita laaa...buat sebelum raya..

    ReplyDelete
  15. okay lah nak pergi minggu depan

    ReplyDelete