Logo KBBA

Jom shopping di PG Mall : Semua di hujung jari

Assalamualaikum semua,

Semenjak pandemik Covid-19 melanda dunia ,Cik Sue dah jadi pengguna tegar perkhidmatan atas talian (online) sehinggakan nak beli ikan,ayam atau sayur pun semua online.Haaa memang pentingkan perkhidmatan online sekarang tambah-tambah website shopping online sebab semua orang nak mengurangkan kontek dengan dunia luar waktu virus melanda.

Salah satu yang Cik Sue gemar buka dan belek barang-barang adalah PG MALL,mesti korang pun dah biasa dengarkan? lama dah PG MALL ni dari 2017 lagi ,Cik Sue pun banyak dah barang rumah hasil dok membelek PG MALL heheheh.PG Mall ni adalah satu-satunya laman e-commerce tempatan di Malaysia ni dan antara Top 3 seperti yang di laporkan dalam IPrice,korang boleh baca kat sini ye :

https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/

https://www.businesstoday.com.my/2020/06/16/pg-mall-among-top-3-most-visited-online-marketplaces-in-malaysia/



Yang bestnya PG Mall menerima semua cara bayaran termasuk trend terkini menggunakan e-wallet ,boost segala tu ye.Jadi tak perlu risau ,banyak pilihan ada untuk cara pembayaran,selesa untuk membeli-belah ye kawan-kawan.


Kena pula sekarang ni Apps PG Mall di handphone lebih stabil haaaa lagi laaaa lancar kerjaan shopping Cik Sue ni,sambil baring je tau heheheh,tau-tau habis duit barang sampai hahahha garu kepala laki den.Eh tapi jangan risau dengan PG Mall ni banyak jualan murah dan penjimatan tau,selalu ada tawaran-tawaran hebat dan yang Cik Sue suka juga banyak barang tempatan kita,senanglah nak membeli tanpa ragu-ragu terutama barang makanan kering.

Kenapa Cik Sue suka PG Mall? 

Korang nak tahu kenapa Cik Sue suka dengan PG Mall? satunya ia adalah laman membeli-belah tempatan No 1 di Malaysia,banyak barang tempatan dan pilihan barang dah banyak sekarang berbanding mula-mula di wujudkan awal-awal 2017 dulu.Yang lainnya korang tahu tak PG Mall menjual emas atas talian? haaaaa Cik Sue ni bukan senang nak ke kedai emas,risau kena tipu la tak pandai la nak belek-belek emas tapi di PG Mall jangan risau ada warranty dan apa-apa hal boleh hubungi customer servicenya dan layanan memang tip top Cik Sue siap whatsapp je hehhehe.Ada yang tak yakin kan nak beli emas online gini ,tapi Cik Sue beli ok je,sampai dengan selamat dan emas semua dari Public Gold yang memang di kenali seluruh Malaysia.Setakat ni Cik Sue dah ada beberapa keping koleksi untuk simpanan,berbaloi tau,walau 0.5 gram je hahahahha tak mampu nak beli yang ribu-ribu sikit-sikit jadi la asal ada orang kata buat simpanan kecemasan.Bagusla PGMALL jual online untuk orang macam Cik Sue ni heheheh.Lebih mudah nak memilih dan buat keputusan dengan tenang kat rumah hehehe.


Satu lagi kalau tengok sekarang PG Mall dah banyak barangan dari jenama-jenama terkenal ,kalau dulu tak banyak macam ni tau,meriah,korang nak beli apa dari makanan ,alatan hardware sampai lah barang-barang berjenama terkenal untk bergaya semua ada,pilih je nak buat abayaran melalu cara pembayaran yang korang selesa,dan harga selalu banyaj tawaran murah yang diadakankorang perlu pandi cari je dan menyelam dalam PG Mall tu hehehhe.
Banyak dah antara barang rumah yang Cik Sue dapat hasil dari menyelam kat PG Mall,antaranya Air Fryer,Oven Elektrik dan banyak lagilah.



Jom korang lepak-lepak dan shopping di PG Mall yang meriah sekarang hehehe,korang cuba masuk web atau appsnya mesti payah nak keluar heheheh.

8 comments

  1. syok shopping kat sini sebab hari² ada promotion...😊😊

    ReplyDelete
  2. Yaya beli airbot vacuum pun kat pgmall memang trusted. Next boleh try beli emas pula hee

    ReplyDelete
  3. shopping, jangan tak shopping...duduk rumah kita shopping jer...hahaha

    ReplyDelete
  4. Banyak barang ada. Ni pun baru masukkan vacum cordless kat troli..hehee

    ReplyDelete
  5. Memang dah banyak pilihan kat PGMall skrg, suka shopping barang lektrik kat sini

    ReplyDelete
  6. suka juga shopping kat sini. nak beli emas pun senang dari trusted seller

    ReplyDelete
  7. salah satu kelebihan pgmall sebab dia juga jual emas yang trusted!

    ReplyDelete