Beli cermin mata di OPTOM dan menangi Iphone14!

Wowww....beli cermin mata boleh dapat Iphone ye,mana nak dapat kat tempat lain kecuali di OPTOM Bangi ,kedai yang berkonsepkan klinik mata ni.Memang pilihan utama Cik Sue kalau berkaitan dengan mata,perkhidmatan yang cukup lengkap untuk memeriksa tahap kesihatan mata dan penglihatan anda.

Alhamdulillah dah beberapa kali dapatkan khidmat nasihat dan buat cermin mata di sini dan sangat puas hati dengan layanan serta apa yang di tawarkan kepada pelanggan,disini korang bukan sahaja boleh buat cermin mata tapi boleh memeriksa dengan teliti keadaan mata hingga ke sistem saraf mata kalau-kalau ada masalah yang perlu di rujuk kepada hospital untuk rawatan.

Kenapa kena pilih Optom? 

1. Personalized

Kat sini korang akan di beri nasihat dan pemilihan cermin mata secara personal,maknanya di ukur dan di buat mengikut kehendak serta keperluan diri sendiri,bukan sahaja yang ready made atau sedia ada,kalau korang jenis yang nak customize khas untuk diri sendiri haaa sini la tempatnya.Ia di panggil "Bespoke" yang mana ukuran wajah korang di ambil menggunakan satu aplikasi dan kemudian bentuk serta warna serta jenis spek akan di pilih dalam aplikasi itu mengikut kesesuaian ukuran bentuk muka dan kedudukan yang sesuai,memang best tau,boleh pilih nak bentuk macam mana dan boleh terus nampak ia sesuai atau tidak dengan bentuk muka korang,nak petak ke,bulat ke,lonjong ke semua boleh.



2. Khidmat Nasihat

Selain itu ,Cik Sue suka ke Optom ni sebab staf akan beri khidmat nasihat kesihatan mata dan keadaan mata kita di periksa dengan teliti,staf pula berkelayakan bukan cikai-cikai ye,memang profesional tau,ada kompeten.jadi kalau ada masalah mata dan penglihatan,datang periksa mata mereka akan bagi nasihat apa yang patut di buat seterusnya untuk memperbaiki masalah,malah kalau perlu rujuk ke pakar atau hospital mereka akan keluarkan surat rujukan.



3. Pengesahan Rabun 

Dan semestinya kena check la rabun korang setakat mana tahapnya kan untuk buat cermin mata yang terbaik untuk korang.Kena tahu la ,rabun dekat ke rabun jauh ke,berapa power barulah boleh dapat pengesahan dan senang untuk di uruskan nanti,senang nak pilih kanta macam mana,Dan pemeriksaannya teliti ye,sampai kita akan rasa penglihatan yang paling baik diorang periksa dan aturkan.

4. Pemeriksaan Saraf Mata 

Satu lagi yang tak terdapat dekat kedai cermin mata biasa adalah pemeriksaan saraf mata di mana kita boleh lihat masalah organ mata hingga ke saraf dan lebih kompleks,ini bagus terutamanya yang ada penyakit kencing manis atau ada kecederaan pada mata,jadi tak perlu beratur kat hospital ,datang sini mereka akan periksa dulu,jika perlukan pakar mereka akn rujukkan kita ke sana.Jangan risau yang periksa adalah staf yang berkelayakan ye.


5.Pemeriksaan Struktur Mata 

Pemeriksaan struktur mata pun ada ye,haaaa cukup lengkap dan sangatlah detail ok,ni nak tahu jarak antara bola mata atau ada sebarang keadaan yang tak sihat dengan kedudukan bola mata serta masalah-masalah berkaitan yang menganggu sistem penglihatan kita nanti,jadi mereka boleh memberi khidat nasihat apa yang perlu di lakuka untuk menambah baik.


6. Pengurusan Sistem Penglihatan 

Bila semua sudah di periksa dan di sahkan apa yang perlu di lakukan ,mereka akan memberi khidmat nasihat cermin mata yang terbaik untuk kita dapatkan dan guna,dari segi kanta,bingkai yang sesuai,bahan pembuatan bingkai semualah akan di beritahu dan di bimbing.









Beli Cermin Mata dan Menang IPhone14.


Berita baik tuk krang yang nak menukar atau membeli cermin mata baru dan membuat pemeriksaan mata di Optom Bangi,diorang adaka Lucky Draw setiap bulan dan ada hadiah utama pula keseluruhan,rugi la tak sertaikan kalau dah buat cermin mata di situ.

Syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia.
2. Peserta perlu membuat pembelian minimum RM500 dalam satu resit di OPTOM EYECARE BANGI untuk melayakkan menyertai peraduan.
3. Kemasukan mestilah sekuranya 70 orang ke atas setiap buan untuk memastikan hadiah menjadi milik anda.

Peraduan ini bemula 10 Oktober 2022 hinga 10 Oktober 2023 ,hadiah semua best-best tau jom kita tengok hadiahnya : 


Jom lakukan pemeriksaan mata terutama anak-anak kita yang terganggu sesi pembelajaran jika rabun,bawa mereka dan buat cermin mata,malah boleh buat pemeriksaan kesihatan mata juga.





Detail korang boleh klik link di bawah atau terus ke Optom Eyecare Bangi : 

Optom Eyecare.
No.37, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor Darul Ehsan.
(Berdekatan Marrybrown)
🕰️BUKA SETIAP HARI
🕰️9AM-8PM


GPS: https://goo.gl/maps/KFs6hsbfRa3551Gj9

 IG & page Optom Eyecare Bangi:
www.instagram.com/optombangi
www.facebook.com/optombangi


Post a Comment

5 Comments

  1. Bagus betul cara dia perik mata, bukan baisa-biasa, periksa sampai saraf mata. Wah siap ada hadiah kalau beli spek mata. Menarikk

    ReplyDelete
  2. Best gila hadiah dia. Bagus kedai optom ni , nanti boleh la bukak cawangan sini pulak

    ReplyDelete
  3. Nak try la buat spec mata kat sini nanti alang2 boleh joun contest tu kan hee

    ReplyDelete
  4. Detail ya Optom buat cek mata. Bagusnya

    ReplyDelete